Sail Succes

Sales blog

Op vakantie met een elektrische auto: 3 tips

Wanneer je op vakantie gaat, kan je ervoor kiezen om met het vliegtuig te gaan. Vliegen is echter relatief duur en je bent erg afhankelijk van de vliegtijden. Wil je wat meer vrijheid hebben, ook de tijd dat je op vakantie bent? Dan kan met de auto op vakantie gaan een optie zijn. Tegenwoordig zijn elektrische auto’s erg in trek, steeds meer mensen maken er gebruik van. Hoe gaat het nou als je met een elektrische auto op vakantie wil? In dit artikel volgen enkele tips.

1.      Plan vooruit

Benzine tanken kost nagenoeg geen tijd en er zijn veel verschillende benzinepompen te vinden onderweg. Bij elektrische auto’s ligt dit iets anders. Deze kan je namelijk niet in een paar minuten voltanken, maar moet goed opgeladen zijn. Daarbij is het belangrijk om rekening te houden met de actieradius van je auto: hoe lang kan je ermee rijden voordat de accu leeg is? Het is handig om een overzicht te hebben van alle laadpalen onderweg. Zo kan je precies plannen waar je moet stoppen.

2.      Bepaal je bestemming

Omdat elektrische auto’s nog relatief nieuw zijn, zijn er niet in elk land voldoende laadpalen te vinden. Houd daar rekening mee met de keuze voor je bestemming. Zo zijn er in Spanje en Italië weinig laadpalen te vinden. Het zou jammer zijn als je uiteindelijk met een lege accu komt te staan, zonder dat je deze nog kan opladen. Je kan helaas nog geen laadpaal kopen om deze vervolgens mee te nemen. Het noorden van Europa is daarentegen wel goed begaanbaar. Nederland en Noorwegen hebben de grootste laadpaaldichtheid. Duitsland of Oostenrijk is ook nog prima te doen.

3.      Plan laadstops in

Onderweg langs de snelweg zijn verschillende snellaadstations te vinden. Bij deze stations kan je auto al binnen een half uur opgeladen zijn. Gebruik dit moment om zelf ook even uit te rusten en om even wat te eten en te drinken. In de stad of bij bezienswaardigheden zijn niet altijd snelladers te vinden, waardoor het opladen daar flink wat langer kan duren. Plan dan een bezienswaardigheid waar je de hele dag zoet mee bent. Zo krijgt je auto langer de kans om goed opgeladen te worden.