Sail Succes

Sales blog

Haal het maximale uit jouw werknemers

Waar voetballers het kapitaal van voetbalorganisaties zijn daar zijn werknemers binnen een ‘normale’ organisatie samen met de klanten minstens zo belangrijk. Want zonder je werknemers kan je het werk niet aan en heb je niet de kennis die je normaal hebt. Personeel is een grote kostenpost maar ontzettend belangrijk voor organisaties om te blijven bestaan. Maar, hoe zorg je er nu voor dat je het maximale uit jouw personeel kan halen? Lees snel door.

Flexibiliteit

Wees flexibel naar je werknemers toe. In veel organisaties heerst er een 9 tot 5 cultuur. Als jij daar zelf flexibeler in bent en aangeeft dat ze tot 9 uur mogen starten en daardoor dus ook veel eerder naar werk mogen komen, zorgt ervoor dat men flexibel te werk gaan. Hierdoor ontstaat er minder sleur in de werkzaamheden en raakt men extra gemotiveerd om eerder te beginnen en dus minder te laat te komen.

Motivatie

Hoe zorg je voor voldoende motivatie binnen jouw groep? Plan eens een gezellige gezamenlijke lunch in met jouw team. Zorg voor leuke uitjes en houdt elkaar scherp door goede teammeetings te houden. Daarnaast werkt het motiverend als je met je collega’s naar belangrijke evenementen gaat en hen betrekt in de groei van het bedrijf. Vraag eens naar hun mening, misschien zie je al die tijd al wat over het hoofd.

Prettige sfeer

Een prettige sfeer binnen de organisatie en teams is minstens net zo belangrijk. Hierdoor voelen werknemers zich echt thuis en gaan ze met plezier naar hun werk. Zorg er ook voor dat je ze weer uit te dagen zodat de eerder benoemde motivatie hoog blijft. Fijne collega’s zijn een reden om te blijven bij de organisatie.

Hoe ga je hier zelf mee om?

Hoe haal jij het maximale uit je personeel? Voor advies kan je altijd een Employee wellbeing company vragen om jouw organisatie eens goed onder te loep te nemen. Laat de vitaliteit van je werknemers bekijken en je weet vanzelf of je goed op weg bent.