Sail Succes

Sales blog

Aanschaffen van nieuwe software

Als je een nieuwe software gaat aanschaffen dan is het van belang om hier aandacht over na te denken. Een software schaf je aan om het proces te ondersteunen en het helpt de hele organisatie. Stel je hebt een software die niet goed werkt voor de processen, dan heeft de hele organisatie hier last van. Innovence heeft veel ervaring op dit gebied en kan jouw helpen met het zoeken naar een nieuwe software.  

Wie gebruiken de software al? 

Omdat er vaak weinig tijd is voor een organisatie om het hele proces te doorlopen om erachter te komen of de software nu nuttig is of niet, is het handig om te kijken naar andere organisaties die gebruik maken van de software. Dit bespaart je een heel proces en dus zeker tijd, en tijd is geld. Dus neem een kijkje in de keuken van een organisatie die veel lijkt op jouw organisatie. 

Voordelen van de nieuwe software

Een software moet natuurlijk voordelen met zich mee brengen, anders zal je geen nieuwe software aanschaffen. Organisaties kijken voornamelijk naar voordelen op langer termijn, in plaats van op korte termijn. Als je kijkt naar een nieuw software voor je organisatie is het van belang om dit in je achterhoofd te houden. 

Kosten van een nieuwe software 

Heb je in beeld wat je huidige software kost en wat je van plan bent om neer te leggen voor een nieuw software? Nog niet? Zorg er dan voor dat je dat in beeld brengt. Je zit namelijk al snel aan licentiekosten en/of onderhoudskosten. Denk hierbij ook aan updates, koppelingen met andere systemen, beheer, trainingen. Want dit zijn allemaal dingen die geld kunnen gaan kosten. 

Is de informatie beveiligd?
Een van de belangrijkste punten is de beveiliging. Hoe zit de beveiliging in elkaar bij de nieuwe software? Je wilt namelijk niet dat bepaalde gegevens zo op straat liggen. Zorg ervoor dat je weet hoe dit is ingesteld bij een nieuwe software, zodat je hier geen problemen mee krijgt als je de software eenmaal hebt aangeschaft.